Oferta Weselna

Wesele Waszych Marzeń w Hotelu Lubicz

Przyjęcia weselne organizujemy przy dwóch rodzajach ustawienia stołów. Przy stołach okrągłych: 6 – 14 osobowych oraz tradycyjnie w „podkowę”. Obiad w obu przypadkach jest serwowany.
W przypadku stołów okrągłych wszystkie przekąski znajdują się na tzw. stole szwedzkim/bufecie, a w przypadku podkowy przekąski znajdują się na stole przy którym siedzą goście.
Poniżej przedstawiamy różne propozycje z naszego menu. W razie życzenia możemy je dowolnie modyfikować.

Menu weselne:

Tradycyjne rozpoczęcie

  • Przywitanie chlebem i solą oraz lampką szampana

Pierwsza pociecha dla stroskanego żołądka, czyli zupa (do wyboru 1 pozycja)

  • Rosół królewski długo warzony na kurach i wołowinie, jako to z odrobiną warzyw rosołowych, mięsem wołowo – drobiowym no i makaronem oczywiście własnej roboty
  • Zielona zupa z groszku podprawiana ziołami prowansalskimi z grzankami
  • Żur, który króluje na polskich stołach od ponad tysiąca lat z kiełbaską i jajkiem na twardo
  • Aksamitny krem szparagowy z grzankami serowymi
  • Krem z pomidorów posypany groszkiem ptysiowym

Potrawy mięsne, ptactwo i ryby (do wyboru 1 pozycja)

  • Poliki Wołowe duszone w czerwonym winie na puree z selera z pieczonymi burakami i marynowaną gruszką
  • Pierś nadziewana szparagami na puree ziemniaczanym w obecności szparagów na musie z suszonych pomidorów
  • Filet z łososia pieczony w cieście francuskim serwowany na duszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi
  • Polędwiczka wieprzowa nadziewana truflami na musie z zielonego groszku  serwowana z pyzami i karmelizowanymi burakami
  • Eskalopki wieprzowe z sosem Cafe de Paris, gotowanymi płatkami ziemniaka i blanszowanymi warzywami
  • Zawijas z kurczaka z sosem Marsala na puree ziemniaczanym z marchewkowym spaghetti

Desery, nasze słodkości

  • Mona Lisa – lody orzechowe dryfujące w ciepłym musie truskawkowym
  • Amore – lody waniliowe i gorące maliny
  • Panna Cotta na wiśniowym dywanie
  • Sernik Podniebne uniesienie czyli waniliowo-czekoladowe połączenie na kruchym spodzie

Nie zapominajmy o przekąskach, gdyż głód w brzuchu pozbawia uszu (do wyboru 10 - 12 pozycji)

  • Galantyna z kurczaka z omletem paprykowym i jajkami przepiórczymi
  • Pasztet wykwintny z mięs mieszanych w cieście pół kruchym z galaretką
  • Carpaccio z polędwicy wołowej w sosie bazyliowym
  • Carpaccio z łososia w sosie bazyliowym
  • Długo Pieczony schab z ziołach
  • Rostbef po angielsku w grubo tłuczonym kolorowym pieprzu
  • Szaszłyk z krewetek, ananasa i cukinii
  • Deska serów z winogronami i orzechami włoskimi
  • Deska wędzonych ryb prosto z kaszubskiej wędzarni
  • Faszerowane jajka od szczęśliwych kur z kawiorem
  • Gotowane pstrągi w puszystej galarecie
  • Strudel z dorsza ze szpinakiem, żurawiną i orzechami włoskimi
  • Ptysie na kształt łabądków z tatarem z łososia
  • Tatary z polędwicy wołowej z żółtkiem z jajka przepiórczego
  • Śledzie w trzech smakach na pumperniklu
  • Zielone szparagi z łososiem wędzonym lub z szynką
  • Roladki z grillowanego bakłażana ze śródziemnomorskimi nadzieniami
  • Pomidory z mozzarellą i bazylią polane najlepszą oliwą
  • Sałatka grecka
  • Sałatka nicejska
  • Sałatka warzywna
  • Sałatka z kurczaka z owocami południowymi
  • Karkówka pieczona nadziana czosnkiem
  • Łosoś po rybacku
  • Ciasta
  • Owoce

Przekąski gorące z wyjściem na salę (do wyboru 1 pozycja)

  • Pieczone prosię faszerowane kaszą gryczaną, suszonymi grzybami i skwarkami
  • Pieczona kaczka na sposób staropolski faszerowana łazankami i suszonymi grzybami z sosem grzybowym
  • Pieczona szynka serwowana z gnocci i sosem żurawinowym

Godzina pierwsza zero zero (do wyboru 1 pozycja)

  • Barszcz czerwony na zakwasie buraczanym  z aromatycznym pasztecikiem
  • Zupa gulaszowa z odrobiną czuszki dla wzmocnienia i grzankami serowymi
  • Flaki wołowe z polskim chlebkiem
  • Francuska zupa cebulowa z grzanką serową

Godzina trzecia zero zero

  • Bigos staropolski
  • Beef strogonow z szpinakowymi kluseczkami
  • Pieczone udka w płatkach paprykowych
  • Żeberka duszone w Brandy z karmelizowaną gruszką

Poprawiny

  • Prosimy o wybór po jednej pozycji z zup i dań głównych. Wybór zakąsek pozostaje taki sam jak na przyjęciu weselnym.

Koszt za osobę weselną z poprawinami wynosi: 350 zł
Koszt za osobę bez poprawin: 300 zł


Cena może ulec zmianie w przypadku znacznego zmniejszenia ilości gości.
Po stronie zleceniodawcy: napoje, alkohol, przystrojenie sali, orkiestra.
Nie pobieramy opłat typu „korkowe”.
Służymy pomocą w zakresie kompleksowej organizacji przyjęcia weselnego: przystrojenie Sali, kamerzysta, orkiestra, Dj, alkohol i napoje.
Rezerwację uważamy za potwierdzoną z momentem podpisania umowy i wpłaty 30% zaliczki.

Nie organizujemy przyjęć weselnych w terminie 01.07 - 31.08

W razie zainteresowania prosimy o przesłanie e-maila na adres: manager@hotel-lubicz.pl z podaniem terminu wesela, oczekiwanej ilości gości, wybranym menu, oraz zwrotnymi danymi kontaktowymi.

punkt